Tijd buiten doorbrengen doet u het liefst het hele jaar door, weer of geen weer. De tuin staat steeds vaker in directe verbinding met het huis en samen vormen beide ruimtes één geheel. Buiten zijn wordt buiten leven! Een heerlijke plek in de tuin waar u in het weekend tot rust kunt komt met een goed boek of misschien zelfs wel dé beschutte plek voor uw zwembad of jacuzzi, dat klinkt fantastisch toch?

"Je directe verbinding met buiten"

Tumba v642

VERANDAZONWERING AAN DE GEVEL

De Tumba is op twee manieren te gebruiken: op een terrasoverkapping als verandazonwering of aan de gevel met palen als pergolazonwering. Deze verandazonwering wordt uitgevoerd met een zonwerend, waterafstotend en weersbestendig 100% high-tec polyester uni-doek met rits in de zijgeleiding. Het gepatenteerde sluitmechanisme houdt het doek extra goed op spanning, waardoor de V642 Tumba als pergola met minimale hellingshoek van 8 graden ook gebruikt kan worden tijdens regen. Het aantal liter water dat afgevoerd kan worden, is 50 liter per m2/uur. Het design van de Tumba is uitgeroepen tot Red Dot Award winner 2020.

PROFIELKLEUREN

Alle RAL-kleuren en beschikbare structuurlakken volgens overzicht worden tegen de standaard RAL-kleuren berekend en kennen geen meerprijs!

MONTAGETYPES

Gevelmontage

Bij montage wordt de Tumba tegen de gevel geplaatst. Hierdoor worden aan deze zijde geen staanders geplaatst. De afwatering vindt plaats via de meelopende voorlijst. Vervolgens loopt het water af via de goot die in de draagconstructie is verwerkt. In één van de steunpalen is een afvoerbuis voorzien dat het water vervolgens naar buiten begeleid.

KENMERKEN

 • Maximale breedte: 5.000mm.
 • Maximale uitval: 5.000mm.
 • Minimale dakhelling voor waterdichtheid: 8 graden
 • Afmeting voetpaal: 110x110mm.
 • Doek: Retro Colors doek
 • Geïntegreerde waterafvoer
 • Geïntegreerde motor
 • Handzender

Pergolino P3600

Bij zon of regen buiten genieten: STOBAG terrasschermen kunnen veel verduren en bieden een bijkomende ruimte in openlucht. Terrasschermen bieden veel voordelen voor liefhebbers van de buitenlucht. Dankzij de steun vooraan zijn de systemen zeer robuust. Uitgerust met een voldoende neiging en een waterbestendige doek dienen ze niet alleen als schaduwverdeler, maar ze kunnen ook probleemloos bij regen worden gebruikt.

ZONWERING & TERRASOVERKAPPING IN 1

Voor echte liefhebbers van het buitenleven heeft STOBAG een uniek terrasscherm ontwikkeld. De Stobag P3600 pergolino zonwering is de ideale mix tussen een terrasoverkapping en zonnescherm. De smalle constructie wordt aan de gevel gemonteerd en rust aan de uiteinden op staanders. Dankzij de voorlijstvergrendeling is een constante doekspanning gegarandeerd.

RUIME AFMETINGEN

Gevelmontage

Dankzij de ruime afmetingen van de Pergolino P3600 kunt u zeer grote buitenruimtes voorzien van schaduw. De Pergolino houdt stand bij weer en wind, waaronder regen, door een steunprofiel onder de geleidingsrails. Daarnaast is het doek waterbestendig en zorgt de geïntegreerde goot voor zijdelingse afvoer van regenwater. Hierdoor kunt u nog langer genieten van terras, tuin of restaurantlounge.De robuuste installatie kan eenvoudig en snel gemonteerd worden. Met het geïntegreerde gasveermechanisme wordt in elke uitgeschoven positie een constante doekspanning gerealiseerd. De Pergolino is niet alleen modern en prettig om te zien, hij is ook zo ontworpen dat u maximaal kan genieten van de schaduw op uw terras zonder gedoe. De sterke elektrische aandrijving zorgt dan ook voor een moeiteloze bediening.De Pergolino P3600 heeft een breedte tot maximaal 700 cm en een diepte van maximaal 600 cm.

KENMERKEN

 • Maximale breedte: 700 cm
 • Maximale diepte: 600 cm  
 • Hoogte staanders: max. 250 cm  
 • Systeemkleuren: antraciet, antraciet structuur, grijs aluminium, grijsbruin, ivoor, kwartsgrijs, licht ivoor, parelwit, purperrood, sepiabruin, sparrengroen, technisch zilver, verkeerswit, helderwit 
 • Zonneschermdoek: ruime keuze in doeken
 • Bediening: elektrisch
 • Opties: LED-verlichting, Somfy Connexoon, windautomaat, zonnecel